allShapeCombined Shape CopyCombined ShapePage 1Group 11GroupPage 1ShapeFill 5Page-1Group 26linkedinPage 1 Copy 2ShapeShapeShapeplayFichier 1Fill 3

Plan je bezoek

Het Openluchtmuseum is gratis en 24/7 toegankelijk. Uiteraard gelden ook hier de algemene regels i.v.m. corona.

Individueel bezoek, zonder gids

Raadpleeg de brochure “Wandelroutes in Sart Tilman” en stippel je route uit op het “Plan van de collectie“. Je vindt beide in de verdeelautomaat aan het Onthaalpaviljoen:

Verzamel- en vertrekpunt (départ):
Openluchtmuseum Sart Tilman (B1)
Onthaalpaviljoen / Pavillon d’accueil
Rond-point Simone David-Constant
4000 Luik

Ook in coronatijden – en mits volledige inachtneming van de algemeen geldende regels – bieden we gegidste rondleidingen aan in het Nederlands tegen 10 euro per persoon. Je vindt de voorwaarden voor individuele bezoekers en groepen verder op deze pagina.

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer:

bus 48 van de Waalse vervoersmaatschappij TEC vertrekt in het centrum van Luik of aan station Liège-Guillemins. Deze bus doorkruist het hele domein in twee richtingen (zie gele haltes op het plan): met een dagticket kan je ze als een hop-on hop-off formule gebruiken om het hele park vlot te ontdekken.

Bekijk eventueel deze link van TEC.

Bereikbaarheid met de auto:

vanop de autostrade volg je de bewegwijzering naar de universiteitssite van Sart Tilman. Parkeergelegenheid vind je volop aan het Rond-point Simone David-Constant (op bovenstaand plan zijn de grijze rechthoeken A, B, C en D parkeergarages).

Coronaproof begeleid bezoek met audiogids

Gegidste rondleidingen, speciaal voor individuele bezoekers

Vanaf het moment dat de Nationale Veiligheidsraad samenkomsten vanaf 10 personen toelaat (vermoedelijk 8 mei 2021), organiseren we rondleidingen op vaste momenten, waarbij je als individuele bezoeker kan aansluiten bij een Nederlandstalige gids.

Een begeleide rondleiding duurt 1u30. Om te allen tijde voldoende afstand te bewaren, werken we met een  audiogids die een bereik van 60 meter heeft. Het aangeboden materiaal wordt na elk gebruik nauwgezet ontsmet – bij voorkeur gebruik je je eigen hoofdtelefoon of oortjes (standaard 3.5mm-aansluiting). We respecteren de afstandsregels en mondmaskerplicht.

Inschrijving per mail op rondleidingen@uliege.be is verplicht. Betaling gebeurt op voorhand per overschrijving op BE81 7785 9317 1324 – Musée Plein Air, met vermelding van datum, uur, aantal personen, naam verantwoordelijke en het e-mailadres.

Bijv.: “06/06/2021 – 14u – 6p – Jan Peeters – jan.peeters@gmail.com”

Je ontvangt van ons een bevestigingsmail.

Tarief: 10 euro/persoon, audiogids inbegrepen

Vaste gidsmomenten:

  • zondag 9 mei 2021, 14u00
  • zondag 23 mei 2021, 14u00
  • zondag 6 juni 2021, 14u00
  • zondag 20 juni 2021, 14u00

Minimum 10 deelnemers per rondleiding. Bij minder dan 10 inschrijvingen, annuleren of verzetten we de rondleiding naar een andere datum. Je ticket wordt integraal terugbetaald.

Indien je zelf minder dan 7 dagen op voorhand annuleert en je wordt niet vervangen, vervalt je inschrijvingsgeld.

Gegidste rondleidingen voor groepen vanaf 10 personen

Wens je met minimum 10 personen een privé rondleiding op een ander moment, mail je verzoek naar rondleidingen@uliege.be. We bekijken de beschikbaarheid van onze gidsen. Alle bovenstaande praktische afspraken zijn ook hier van toepassing.

Opgelet!

Bovenal geniet van de weidse natuur, de verstilde kleine en monumentale werken en de verbluffende omgeving.

Maar respecteer de rust in het park, de kunstwerken en de omgeving. Neem afval terug mee.

Wees voorzichtig wanneer je je te voet of per fiets verplaatst, vooral bij het kruisen van hoofdwegen (zoals de Boulevard de Colonster en de Boulevard du Rectorat). De wegcode blijft van toepassing.

Het Openluchtmuseum Sart Tilman kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor eender welk persoonlijk ongeval, schadegeval of diefstal die tijdens je bezoek aan de site zouden kunnen voorvallen.

Reserveer een gids (aanbod in tijden zonder corona)

Ontdek Sart Tilman met vrienden, familie, culturele vereniging, op schooluitstap… Ben je opzoek naar een origineel cadeau voor een speciale gelegenheid of een bijzondere teambuilding in de openlucht?

Ons gidsenteam staat je het hele jaar door te woord in verschillende talen. Ze vertellen je graag het verhaal van het domein, de diverse beeldhouwwerken en de opmerkelijke architectuur. Ze schikken zich naar jouw specifieke verzoeken en de verwachtingen van je doelgroep.

In tijden met corona geldt een tarief van 10 euro per persoon, met verplichte reservatie per mail op rondleidingen@uliege.be. Alle praktische inlichtingen vind je hierboven.

In tijden zonder corona bieden we diverse formules, tarieven en reservaties als volgt:

Toegang tot het Openluchtmuseum: gratis

Rondleidingen op weekdagen / in het weekend:
(prijzen zijn geldig voor alle groepen tot 20 personen(*), in het Frans, Nederlands, Duits of Engels)

  • 1u30 :   95 euro / 110 euro
  • 2u00 : 130 euro / 150 euro
  • 2u30 : 250 euro / 280 euro (geldt als namiddagprogramma)

(*) behalve beperkingen opgelegd door de overheid wegens COVID-19


Speciaal tarief voor schoolgroepen (Frans, Nederlands, Duits of Engels):

  • 1u00 :  60 euro
  • 1u30 :  85 euro
  • 2u00 : 100 euro

Voor leerkrachten is er ook een Dossier pédagogique beschikbaar in het Frans. Die kan aangevraagd worden op musee.pleinair@uliege.be.


Reservaties van gegidste rondleidingen en vrijblijvende inlichtingen:
Musée en plein air du Sart Tilman
Quartier Agora – L’Agora, 1 (B8)
4000 Luik
+32 (0) 43 66 21 09
musee.pleinair@uliege.be