allShapeCombined Shape CopyCombined ShapePage 1Group 11GroupPage 1ShapeFill 5Page-1Group 26linkedinPage 1 Copy 2ShapeShapeShapeplayFichier 1Fill 3

Artistes

Xavier Mary

Geboren in 1982 in Luik.
Woont en werkt in Brussel.

Na zijn opleiding in de École de Recherche Graphique (ERG) in Brussel neemt Xavier Mary sinds 2005 veelvuldig deel aan zowel individuele als groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland. We noemen een aantal van zijn recentste solotentoonstellingen: Dance Floor of Emergency in de Neuer Aachener Kunstverein (NAK) van Aken (DE, 2018), MX Temple in BPS22 van Charleroi (BE, 2019) of ook Deepwater Horizon in de 1708 Gallery van Richmond (USA, 2019). Hij ligt ook aan de basis van het Diesel Project Space in Luik.

Hoewel Xavier Mary zijn inspiratie uit talrijke culturele en artistieke domeinen put, is het verband met onze geïndustrialiseerde en op consumptie gerichte maatschappij in zijn werken overduidelijk. Zo verwerkt en vervormt hij fabrieksobjecten of -symbolen en maakt hij veelvuldig gebruik van industriële materialen. In zijn installaties brengt de kunstenaar fragmenten of losse onderdelen van gebruiksvoorwerpen tot een nieuw geheel opnieuw samen. Vaak schemert een verleden van verval door. De vormgeving van zijn werk laat het midden tussen monumentale sculptuur en minimal art.