allShapeCombined Shape CopyCombined ShapePage 1Group 11GroupPage 1ShapeFill 5Page-1Group 26linkedinPage 1 Copy 2ShapeShapeShapeplayFichier 1Fill 3

Metamorfosen

Beton, keramiek, zandsteen, 1968

De tekening op de grond leidt van de Grote Aula’s naar het scheikundegebouw. Het ontwerp van dit gebouw is van de hand van architect Jean Maquet. Het is geënt op een orthogonaal raster en staat in contrast met het ontwerp volgens hexagonaal plan van Pierre Humblet voor de Grote Aula’s.  Colette Henrion wilde die twee geometrische vormen met elkaar verbinden. Met Metamorfosen werkte ze een overgangspatroon uit : de hoeken van de zeshoeken vervagen haast onmerkbaar en verworden tot bewegende vormen, als zijn het golven die uitdeinen in een kleine poel – de oorspronkelijk geplande fontein kwam er nooit – en uiteindelijk uitmonden in de orthogonale vorm van Maquet.

Colette Henrion

Andenne, 1943

Colette Henrion obtient son diplôme d’architecte à l’Institut Lambert Lombard (Liège) en 1967. Pendant trois ans, elle travaille aux côtés de Claude Strebelle alors architecte-coordinateur au domaine universitaire du Sart Tilman.

Licencée en histoire de l’art (Université de Liège, 1977) et docteur en philosophie (Université de Paris, 1981), ses recherches portent principalement sur l’architecture, le dessin et l’écriture.

Colette Henrion a dirigé l'”Atelier de recherche organique” et enseigné l’histoire de l’architecture à l’Institut Lambert Lombard à Liège.